OUR COMPANY

Wij vervullen dromen van ultieme vrijheid.
Lees meer over ons en de Spyder Wheelz ridez

OUR COMPANY

ABOUT UZ – SPYDER WHEELZ

Wat allemaal op de boulevard van het zonnige Mallorca in 2016 als een pilot begon, is nu twee jaar later in Nederland met ruim 1.100 tenaamstellingen en 500 voertuigen in back-order, uitgegroeid tot marktleider.

In januari 2018 was het moment gekomen om met een bewezen formule onder de naam Spyder Wheelz in Nederland te beproeven. De achterliggende gedachte tijdens de uitrol was dat als we erin slaagden om deze formule in Nederland succesvol te maken, dit zeker ook zal in de rest van Europa zou gelden. Anno 2019 zijn we op dit punt gearriveerd.

Spyder Wheelz is een 100% Nederlands bedrijf dat eigen elektrische voertuigen produceert onder haar eigen label. Onze stoere maar duurzame elektrische scooters zijn een ideale investering als groen alternatief in reeds bestaande assortimenten binnen verhuur,- of evenementenbedrijven.

Spyder Wheelz is een jonge vooruitstrevende en innovatieve organisatie die is gespecialiseerd in de productie en verkoop van elektrische en duurzame voertuigen.​

 Of we nu manieren verkennen om onze voertuigen duurzamer te maken met e-Mobility, of de grenzen van design en technologie verleggen met onze toekomstige voertuigen, innovatie onderstreept alles wat we bij Spyder Wheelz doen.

Spyder Wheelz bewijst dat er geen concessies hoeven te worden gedaan om elektrisch te rijden, sterker nog dat elektrische voertuigen zelfs beter, sneller en leuker kunnen zijn dan benzinevoertuigen.​

In Nederland heeft Spyder Wheelz op dit moment veel succes met de Spyder Wheelz E-Chopper 2.3.​ Tussentijds is de ontwikkeling in volle gang en wil zij op korte termijn nog meer voertuigen op de markt brengen die bereikbaar en betaalbaar zijn voor iedereen.

Spyder Wheelz gelooft dat hoe sneller de wereld overstapt van fossiele brandstoffen naar een toekomst zonder CO2-uitstoot, hoe beter. Dit is de reden dat Spyder Wheelz ook innoveert in de opwekking en opslag van groene energie. ​

Wij streven naar een wereld van groen vervoer en schone energie. Elektrische voertuigen, duurzame energieopwekking en opslag bestaan al als afzonderlijke elementen, maar samen, kunnen ze zoveel méér bereiken! Dat is de toekomst waar wij u voor uitnodigen.​

MISSION

Verscheidene jaren geleden heeft Patrick de Wit belangrijke vragen gesteld met betrekking tot  duurzame mobiliteit: wat is onze business? Wat zal het zijn? En wat zou het moeten zijn? Deze drie vragen, hoewel eenvoudig geformuleerd, zijn in werkelijkheid de meest fundamentele vragen die een organisatie zichzelf kan stellen. De antwoorden zijn gebaseerd op de analyse van de onderliggende behoeften van de samenleving waaraan een organisatie dient te voldoen. De bevrediging van die behoefte is dan het bedrijf van de organisatie. 

 Spyder Wheelz is een van de grootste spelers op de Nederlandse markt van elektrische voertuigen. De missie van Spyder Wheelz  is voertuigen aan te bieden met een hoge fun factor die tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame wereld. Onze missie is om via onze Smart Mobility Centers de voertuigen naar het publiek te brengen. De missie van Spyder Wheelz benadrukt ook het belang van uitbreiding van de productmix. Binnen deze productmix wordt bijvoorbeeld verwacht dat het bedrijf meer productlijnen zal toevoegen om haar activiteiten te laten groeien.”

VISION

Terwijl de essentie van visie een toekomstgericht beeld is van wat een organisatie wil worden, is missie wat een organisatie is en waarom het bestaat.

Met ons nieuwe mobiliteitsbedrijf creeërt Spyder Wheelz een nieuw aanbod dat gemakkelijk toegankelijk is, intuïtief en gericht op de behoeften van de gebruiker. Tijdens hun reis in de stad gaan klanten door een naadloos verbonden ecosysteem dat, parkeren, opladen en multimodaliteit combineert uit één bron. Het idee is om de meest aantrekkelijke, meest uitgebreide mobiliteitsoplossing te creëren voor een beter leven in onze verbonden wereld. 

“In alles wat we doen geloven wij in het uitdagen van de status quo. Wij geloven in anders denken. De voertuigen van Spyder Wheelz zijn en blijven duurzaam, gebruikersvriendelijk, bereikbaar voor iedereen, technisch hoogstaand en hebben een mooi design.​

“Wij maken geweldige en betaalbare scooters.”​

Spyder Wheelz is het moederbedrijf voor de groepen bedrijven die zaken doen als Spyder Wheelz Group.

WHAT WE DO

Spyder Wheelz produceert en verkoopt elektrische custom-, cruiser- en tourvoertuigen met trendy styling, innovatief design, onderscheidend in markt met superieure kwaliteit met de mogelijkheid om te personaliseren.

  HOW WE GO TO MARKET

  Onze producten worden gedistribueerd via een netwerk van onafhankelijke partners. We hebben meer dan 20 onafhankelijke Spyder Wheelz-dealers, dit zijn de mensen die zich elke dag inspannen om ongeëvenaarde ervaringen te leveren voor onze geweldige klanten. Onze partners  zijn ambassadeurs van het merk en creëren ervaringen en een fan base die een leven lang meegaan.

  OUR CUSTOMERS

  We zijn gericht op het diversifiëren van ons klantenbestand in Nederland en vergroten van ons bereik in Europa. Om dat te bewerkstelligen, hebben we een klantgerichte benadering ontwikkeld waarmee we contact en feeling houden met de consumenten van vandaag en die van de toekomst. Deze inzichten leiden naar een rijkere, meer gerichte marketing- en productontwikkelingsbenadering die ons zal helpen om onze klantenbasis verder te diversifiëren en wereldwijd de volgende generatie rijders te bereiken. 

  Wie denkt dat de rijder van een Spyder Wheelz per definitie tot de jongere doelgroep behoort heeft het mis. Hoewel sommigen een dergelijk specifiek klantenprofiel als nadelig beschouwen, is de waarheid grotendeels te danken aan het feit dat Spyder Wheelz veel succes heeft dankzij hun respect en begrip voor hun beperkte kernpubliek.

  Spyder Wheelz werkt hard om precies te begrijpen wie het merk waardeert en hoe het moet inspelen op de behoeften van haar unieke publiek. Spyder Wheelz lanceert binnenkort nieuwe reeks voertuigen die tegemoet komen aan de verwachtingen van de huidige consument.