Stille en schonere steden, geen hoge kosten meer voor onderhoud en brandstof.
Is dat ook iets voor jou?

Groen en duurzaam, de elektrische revolutie is nu echt begonnen!

Herrie, stank, tanken en regelmatig een dikke rekening voor onderhoud. Herken je dat? Het is iets waar veel brommer- en scooterrijders mee te maken hebben. Ook auto’s en het vrachtverkeer hebben er last van en zorgen bovendien voor constant aanwezige ongezonde dieseldampen en geluidsoverlast. Toch kan het allemaal veel eenvoudiger, stiller en vooral ook veel schoner.

Stille en schonere steden

Stel je eens voor… Hoe zou het zijn om in een stad te leven waar je het geluid van het verkeer bijna niet meer hoort? Waar scooters, auto’s en vrachtwagens je bijna geruisloos voorbijzoeven en je nooit meer last hebt van smerige uitlaatgassen van brommers, auto’s en andere vervoermiddelen op benzine en diesel? Sterker nog, je ziet en ruikt helemaal geen vervuiling meer en hoort de vogels weer fluiten! Dit is een beeld dat in de nabije toekomst echt werkelijkheid zal worden. Groen en duurzaam dus, misschien wel sneller dan je nu zou vermoeden.

Bijna iedereen is het er namelijk wel over eens: fossiele brandstoffen zijn verantwoordelijk voor een belangrijk deel van onze hedendaagse gezondheids- en milieuproblemen. Brandstoftechnologie past eigenlijk niet meer in onze moderne maatschappij, zeker nu het zoveel beter en anders kan. 

Verboden voor vervuilende scooters en auto’s

De trend is al gezet: steeds meer grote steden verbieden oude brommers en dieselvoertuigen in de binnenstad, er zijn speciale milieuzones waar de snelheid beperkt is om zo de uitstoot en geluidsoverlast voor bewoners te beperken. Je krijgt in de grote steden vaak zelfs een interessante vergoeding als je een oude vervuilende brommer of scooter inlevert. Daarnaast zijn er juist aanschafsubsidies voor elektrische scooters, om zo de aankoop ervan te stimuleren.

De toekomst is elektrisch

Elektrisch vervoer zorgt nu al voor een ware revolutie. Er zijn inmiddels ruim 50.000 volledig elektrische voertuigen op de Nederlandse wegen te vinden, waaronder bijna 30.000 elektrische scooters, 25.000 auto’s en een honderdtal bussen. Op dit moment maken ze nog slechts 2,5 procent van het totale aantal voertuigen uit, maar de groei gaat razendsnel! Accutechnologie verbetert voortdurend en het bereik neemt steeds meer toe. In 2019 zal ongeveer 6,5 procent van alle verkochte nieuwe auto’s al volledig elektrisch zijn. Bij scooters ligt dat aandeel zelfs ruim boven de 10 procent.

 Een toekomst waarin iedereen zich op een duurzame manier verplaatst is een mooi vooruitzicht. Het is iets waar we allemaal blij en veel gelukkiger van gaan worden.
Maar er is nog meer goed nieuws: naast alle milieuvoordelen heb je met een elektrisch vervoermiddel ook bijna geen onderhouds- en brandstofkosten meer. Je bespaart zo 60 tot wel 80 procent op deze kosten. Een elektromotor heeft namelijk bijna geen bewegende onderdelen die gesmeerd of vervangen moeten worden. Ook werkt een elektromotor veel efficiënter. Bij een brandstofmotor gaat veel energie als warmte verloren. Onze conclusie is dus: weg met de fossiele brandstof en vervuiling!

Welk elektrisch model kies jij? Ga je voor een scooter, auto of misschien wel een elektrische quad of E-chopper?