Naam: Michel Buijck
Leeftijd: 43
Woonplaats: Middelburg
Gezinssituatie: Getrouwd en vader van 4 kids.
Werk: Teamleider in het onderwijs.

WANNEER EN HOE BEN JE BEGONNEN MET HARDLOPEN?

Ik ben me in 2010 echt gaan focussen op hardlopen als sport, daarvoor liep ik al sinds 1995 survivalruns en adventure races.

WANNEER EN HOE BEN JE BEGONNEN MET TRAILRUNNING?

Ik heb in september 2009 mijn eerste officiële trail gelopen, dit was de Transalpine Run, gelijk een 8 daagse dwars door de Alpen.

WAT BETEKENT TRAILRUNNING VOOR JOU?

Trailrunning staat bij mij voor plezier, avontuur, fysieke uitdaging, het onbekende, saamhorigheid en buiten zijn.

WAT IS JE DOEL/ AMBITIE IN HARDLOOP CARRIÈRE?

Blessure vrij worden en dan in 2020 samen met Tim Pleijte weer de Transalpine Run lopen.

HOEVEEL UUR PER WEEK BEN JE MET TRAILRUNNING BEZIG?

Voorheen trainde ik 5 dagen per week. In een rustige week liep ik makkelijk 90 km. Het doel is om dit weer op te pakken als ik weer blessurevrij zijn.

DOE JE OOK ANDERE SPORTEN EN ZO JA WELKE?

Ik sta 5 per week als voetbaltrainer op het veld en dan blijft er helaas weinig tijd over om andere dingen te doen.

WAT IS JE GROOTSTE OVERWINNING GEWEEST?

Allereerst mijn 4 gezonde kinderen. Maar ik denk ook dat alle trails waar je specifiek naar toe traint – en die je succesvol kan volbrengen – elke keer weer een geweldig boost geven. Ik vergeet nooit meer de euforie na het voltooien mijn allereerste Transalpine Run; de boost die je krijgt als je jezelf zolang binnenste buiten keert is zo gaaf. Dit is wat elke keer weer gebeurt, alleen die 1ste keer was wel heel speciaal. Ook heb ik in 2011 het WK Trailrunning in Ierland gelopen voor Nederland, dat was ook heel gaaf!

WAT IS JE GROOTSTE TEGENSLAG GEWEEST?

Ik heb een Longembolie gehad in november 2011. Dat was heel zwaar. Mede omdat je daarna lang je lijf niet meer kunt vertrouwen. Het is ook lastig om daarna weer genoegen te nemen met hoe het dan gaat, want het wordt nooit meer zoals het was.

WAT BETEKENT HET OM DEEL UIT TE MAKEN VAN TEAMSALOMONNL?

Ik vind het een eer om voor Salomon te mogen lopen. Het is een goed en mooi merk dat erg goed bij mij past. Als ik niet meer gesponsord zou worden door Salomon, zou er niets veranderen. Ik zou de producten blijven gebruiken.

WAAROM GA JE DE MARATHON DU MONT BLANC LOPEN?

Elk jaar pak ik met mijn teamgenoot Tim Pleijte een mooie wedstrijd waar we naar toe gaan. Altijd één met een bijzondere sfeer en locatie. Dit jaar doen we dat voor het eerst met het hele team, dat is natuurlijk wel héél gaaf!

WANNEER IS MARATHON DE MT BLANC VOOR JOU GESLAAGD?

Als ik er qua prestatie kan uithalen, wat ik er aan trainingsarbeid in heb gestopt.

WAT IS JE FAVORIETE SCHOEN OM OP TE TRAILEN/ RENNEN EN WAAROM?

Salomon heeft veel echt goede schoenen.. Maar mijn favoriet is toch de S/lab Speedcross. Perfect voor het zwaardere werk, met veel modder enzo!